Американски питбул териер

Характеристики

- интелигентно
- смело
- защитнически инстинкти
- добро здраве
- привързано

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

 Американският питбул териер се е получил в резултат от кръстосване на териер с питбул. Началото си породата води от 19 в, когато е била използвана главно като фермерско куче. Неправилно е да се твърди, че американският питбул териер е много агресивно куче. Тази агресивност се дължи на неправилно кръстосване с други смесени породи.
  Американският питбул териер е силно куче, с яко и мускулесто тяло. На височина достига между 45 и 55 см, а теглото му варира между 11 и 55 кг. Главата е широка с кръгли очи. Вратът е дебел, а гръдният кош широк. Опашката е тънка и дълга. Козината е къса и мека, а окраската се среща във всички цветове.
  Американският питбул териер е смело и интелигентно куче. То се привързва много към своя стопанин. Има силно развит защитнически инстинкт и щом усети, че господарят му е заплашен, може да се бие до смърт с натрапника. Представителите на породата по природа имат мил характер, въпреки че  тяхното отглеждане в някои държави е забранено.  Ако не се социализират правилно в ранна възраст, те могат да станат агресивни към другите животни в домакинството, но не и към членовете на семейството. Ще се чувстват добре в апартамент, в случай че им се осигуряват продължителни и редовни разходки, съчетани с изпълняване на различни упражнения. Те не са подходяща порода за всеки, тъй като могат да станат доста буйни, ако не се възпитават правилно. Продължителността на живота им при добро гледане е около 12 години. Отличават се с добро здравословно състояние. Предразположен е към някои алергии и дисплазия на колянната става. Поддръжката на козината е елементарна. 

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори