Койкер

Характеристики

- рядко срещано
- енергично
- приятен характер
- чувствително
- привързано

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на койкера е Холандия. Представителитена породата са били използвани главно за лов на патици през Средновековието. По време на Втората световна война, породата е застрашена от изчезване, но благодарение на проведена селекционна програма, това не се случва. Днес това е рядко срещано куче.
  Койкерът има тяло със средни размери. Височината му варира от 35 до 41 см, а теглото му – от 9 до 19 кг. Главата е пропорционална на тялото, със заострена муцуна, тъмни очи и висящи уши, които по краищата си имат черни кичури козина. Козината е гъста, със средна дължина. Окраската се среща обикновено в комбинация от бяло и кестен. Опашката е дълга и се носи на долу.
  Койкерът е енергично куче, с приятен характер, което се привързва много към своите стопани. Той се разбира добре с по-големи деца и други домашни животни, с които е израснал. С непознати се държи резервирано. Той е много чувствителен и възпитанието му трябва да протича с много любов и търпение от страна на стопаните. Представителите на породата ще се чувстват най-добре, ако бъдат отглеждани в къща със средно голям двор, тъй като имат нужда от много движение. Средната продължителност на живота им е около 12 години. Предразположени са към проблеми с очите, гръбначния стълб и колената и епилепсия. Козината се поддържа лесно – необходимо е сресване от време на време само, но ушите трябва да се почистват редовно, за да не се развиват инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори