Кери Блу териер

Характеристики

- работещо куче
- добър пазач
- ловни инстинкти
- игриво
- хипоалергенно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на кери блу териера е Ирландия. Представителите на породата се причисляват към групата на работещите кучета. Те са добри кучета пазачи на стадата с добитък. Освен това имат и вродени ловни инстинкти и приятен характер.
  Кери блу териерът има мускулесто тяло, със средни размери, покрито с гъста, вълниста козина. Окраската се среща в синьо – сиво или сиво, с възможни черни петна. Височината на представителите варира от 43 до 51 см, а теглото им е между 15 и 18 кг. Главата е издължена, с малки, тъмни очи, V-образни, клепнали уши и характерна брада. Шията е дълга, а опашката се носи на високо.
  Представителите на породата са игриви и интелигентни кучета, които се привързват към своя стопанин. Разбират се много добре с деца. Ако са социализирани правилно от ранна възраст, компанията на другите домашни животни не е проблем. Те могат да бъдат агресивни към други кучета от същия пол. Лаят много рядко, само в случайте, когато това изключително необходимо. Кери блу териерът може да бъде доста упорит, но обучението трябва да се провежда с търпение и любов. Той ще се чувства добре, ако живее в апартамент, но има нужда от редовни и продължителни разходки. Средната продължителност на живота му е около 15 години. Предразположен е към дисплазия на тазобедрената става, очни проблеми и алергии. Поддръжката на козината се изразява в ежедневно сресване, ходене на всеки 6 седмци при професионалист за триминг и често къпане. Представителите на породата се скубят малко, което ги прави подходящ избор за хора с алергии.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори