Немски вълчи шпиц (Кеесхонд)

Характеристики

- интелигентно
- очарователно
- приятелски настроено
- добър пазач
- весело

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Немският вълчи шпиц или кеесхондът принадлежи към групата на северните кучета. Името на породата се свързва с характерната окраска на козината им. Представителите ѝ са добри кучета пазачи и приятна компания.
  Немският вълчи шпиц има малко тяло, покрито с дълга, гъста козина, като около шията се образува грива. Окраската е микс от сиво, бяло и черно. Височината на кучета от тази порода варира от 40 до 49 см, а теглото им – от 15 до 30 кг. Главата има клиновидна форма. Муцуната е със средна дължина, очите са тъмни на цвят, а ушите са изправени и имат триъгълна форма. Опашката се носи навита над гърба.
  Представителите на породата са интелигентни, очарователни, весели, чувствитени и привързани към своя стопанин кучета. Те обичат да са част от семейството и не трябва да бъдат игнорирани. Разбират се много добре с децата, непознатите хора и другите домашни животни. Те са кучета пазачи по природа и лаят по-всичко, което им се строри подозрително, но никога не проявяват агресия. Лесно се подават на обучение. Ще се чувстват добре в апартамент, но трябва редовно да бъдат извеждани на разходка. Средната продължителност на живота им е около 15 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с очите и сърцето. Поддръжката на козината се изразява в ежедневно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Рони

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4256

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 92

  Гласове: 45

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори