Кай кен

Характеристики

- ловни инстинкти
- игриво
- добър пазач
- интелигентно
- рядко срещано

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на кай кена е провинция Кай, в Япония. Кучетата от тази породата са добри помощници при лова на глигани и елени. Днес това е рядко срещана порода, а нейните представители са обявени за едно, от седемте национални съкровища на Япония, заедно с айну и акита.
  Кай кенът има атлетично, мускулесто тяло, покрито със средна на дължина, права и груба на допир козина, в черно или бриндъл. Главата има клиновидна форма с издължена муцуна, тъмни на цвят очи и изправени уши. Опашката се носи навита над гърба.
  Представителите на породата са прекрасни домашни любимци. Те се привързват много към семейството и обичат неговата компания и игрите. Внимателни са към децата и се разбират добре с другите кучета, но поради вродените си ловни инстинкти не е подходяща компания за други домашни животни. С непознати се държат резервирано и това ги прави добри кучета пазачи. Те са много интелигентни кучета, които лесно се подават на обучение. Кай кенът ще се чувства добре в апартамент, но трябва редовно да бъде извеждан. Средната продължителност на живота му е 16 години, а здравословното му състояние е много добро. Поддръжката на козината е лесна – необходимо е само сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори