Японски териер (Нипон териер)

Характеристики

- весел нрав
- игриво
- интелигентно
- добро здраве
- рядко срещано

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на японския териер, както личи от името му е Япония. Представителите на породата са известни още и под името нипон териери. Днес това е рядко срещана порода по света, като изключим Япония.
  Японският териер има компактно тяло, покрито с къса и гъста козина. Окраската може да бъде комбинация от жълто кафяво, бяло и черно, черно и жълто кафяво или бяло и черно. Височината на представителите на породата е около 30 - 33 см, а теглото им - 3 - 4 кг. Главата има плоски скули, високо поставени, клепнали уши и тъмни на цвят очи и нос. Шията е силна, а опашката често е купирана.
  Представителите на породата са весели, енергични, игриви и лоялни кучета. Те се привързват много към своите стопани и имат нужда от тяхната компания. Разбират се много добре с децата и другите домашни животни. Японският териер е интелигентно куче, което се поддава лесно на обучение. Той ще се чувства добре, ако бъде отглеждан в апартамент, но трябва редовно да бъде извеждан на разходка. Продължителността на живота му е 9 - 11 години. Предразположен е към измръзване през зимата, но като цяло здравословното му състояние е много добро. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори