Американско индианско куче

Характеристики

- привързано
- енергично
- лоялно
- хипоалергенно
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на американското индианско куче е САЩ. Неговата история датира от преди повече от 30 000 години, когато то е било неизменна част от ежедневието на индианците. Но според редица мнения оригиналната порода американско индианско куче е изчезнала, а с днешната версия на породата, тя възстановена.
  Американското индианско куче има средни размери – на височина достига 48 и 53 см, а теглото му варира 12 и 23 кг. Тялото е мускулесто и издължено, със силни крайници. Главата е с клиновидна форма и с издължена муцуна. Очите имат бадемовидна форма, а ушите са изправени. Козината е със средна дължина, а окраската се среща в различни цветове.
  Американското индианско куче се привързва много силно към своите стопани. Това е много енергично и лоялно куче, което се разбира добре с децата в семейството и е отлично куче пазач. Необходими са редовни, продължителни разходки. Не е препоръчително да се отглежда в апартамент. Това е подходяща порода за активни семейства, които живеят в райони с по-студен климат и имат опит в отглеждането на кучета. Продължителността на живота му е около 18 години, а здравословното му състоение е отлично. Американското индианско куче е хипоалергенна порода, тъй като козината му пада веднъж годишно, през пролетта.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори