Японски хин (Японски шпаньол)

Характеристики

- очарователно
- привързано
- приятелски настроено
- не е много активно
- мило

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на японския хин (японски шпаньол) е Китай, от където е внесен в Япония и става любимец на императорско семейство. На външен вид, а и по характер представителите на породата приличат на котки, от там идва и името им - на японски "хин" означава котка. Това е била любимата порода на императорското семейство. В средата на миналия век японският хин е обявен за един националните символи на Япония.
  Кучетата от тази порода имат малки, квадратни тела, покрити с мека, права и дълга козина. Окраската се среща в комбинация от бяло и червено, бяло и черно, или бяло, черно и жълто кафяво. Височината на представителите варира от 17 до 28 см, а теглото им е около 2 - 3 кг. Главата е голяма, с широка муцуна, раздалечени очи и клепнали, V-образни уши. Шията е къса и дебела, а опашката е бухнала и се носи на високо.
  Японският хин е очарователно, мило,чувствително и приятелски настроено куче, което се привързва много към своя стопанин. Той се разбира добре с по-големи, дисциплинирани деца и други домашни животни. Бързо научава нови трикове, тъй като е интелигентен. Представителите на породата не обичат да лаят, не са много активни и нямат нужда от продължителни разходки. Поради тази причина те ще се чувстват добре в апартамент. Средната продължителност на живота им е около 10 години. Предразположени са към проблеми с очите, сърцето и дихателните пътища. Козината трябва редовно да се сресва, за да избегне образуването на възли.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори