Ягдтериер

Характеристики

- социално
- интелигентно
- енергично
- весел нрав
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на ягдтериера е Германия. Неговата история започва в началото на миналия век. Там представителите на породата са били предпочитани кучета при лов на язовци, глигани, невестулки и лисици.
  Ягдтериерът има малко, мускулесто тяло, покрито в гъста, къса козина, която може да бъде мека или груба на допир. Окраската се среща в черно и жълтокафяво. Височината на представителите е около 40 см, а теглото им - 9 - 10 кг. Главата има заоблени скули и квадратна муцуна. Очите са големи, а ушите са малки и клепнали.
  Представителите на породата са интелигентни, весели и енергични кучета. Те са много социални и се разбират добре с децата в семейството. Разбират се добре с кучетата и котките, с които са израснали. Ягдтериерът се отличава и като добър пазач, тъй като лае само когато има причина. Той няма да се чувства добре, ако е отглеждан в апартамент, тъй като има нужда от свободно пространство и движение. Средната продължителност на кучетата от тази порода е между 10 и 15 години. Отличават се с много добро здраве. Поддръжката на козината е елементарна - необходимо е само сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.



Ключови думи:

ягдтериер, добър пазач

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори