Джак Ръсел териер

Характеристики

- весел нрав
- енергично
- обича да копае дупки
- обича да лае
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на Джак Ръсел териера е Англия. Породата носи името на свещенника, сложил началото на развитието ѝ. Представителите на породата са добри ловци на лисици и весела компания вкъщи.
  Джак Ръсел териерът има малко и набито тяло. Височината му варира от 25 до 38 см, а теглото му е между 6 и 8 кг. Главата има средна на дължина муцуна, бадемовидни, тъмни очи, черен нос и V-образни, клепнали уши. Шията е мускулеста, а опашката е дълга и се носи на високо, без да е навита. Има гъвкав гръден кош, което му помага да се провира в дупки. Козината може да бъде къса, мека или груба, или дълга и мека. Окраската се среща в бяло с жълто кафяви, кафяви или черни петна.
  Представителите на породата са весели, енергични и лоялни кучета, които имат нужда от компанията на своето семейство. Те са много смели, което понякога може да им доведе неприятности. Джак Ръсел териертите са истински хали - обичат да копаят дупки и да лаят. Могат да скочат на височина пет пъти над своята. Те се разбират добре с по-големи, дисциплинирани деца, но това не важи за други домашни любимци, тъй като имат развити ловни инстинкти. Джак Ръсел териерът е много независимо и своенравно куче, поради тази причина е препоръчително собствениците му да имат опит в отглеждането на кучета. Необходима е ранна социализация и правилно възпитание, за да се избегнат проблемите с поведението. Той ще се чувства добре в апартамент, но най-подходящото жилище за него е къща с двор, където може да изразходва голямата си енергия. Средната продължителност на живота му е около 15 години. Предразположен е към проблеми с очите и глухота, но като цяло здравословното му състояние е много добро. Има чувствителна кожа, поради което трябва да се маже със слънцезащитни лосиони през лятото. Поддръжката на козината е много лесна - изразява се в сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

джак ръсел териер

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори