Ирландски червено – бял сетер

Характеристики

- развито обоняние
- ловни инстинкти
- енергично
- весело
- социално

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на ирландския червено – бял сетер е Ирландия, както личи от името му. Породата е била застрашена от изчезване през 19 в, тъй като селекционерите се съсредоточили главно върху развъждането на червения вариант на ирландския сетер, но за щастие това не се случва. Представителите на породата се отличават с бързина и отличен нюх, което ги прави добри ловни кучета.
  Ирландският червено – бял сетер има атлетично тяло, с добре оформена мускулатура. Височината на представителите на породата варира от 55 до 66 см, а теглото им – от 22 до 34 кг. Главата е пропорционална на тялото, очите са кръгли, оцветени в лешниково или тъмно-кафяво, а ушите са висящи. Шията е издължена и мускулеста, опашката се носи на нивото на гърба. Козината е мека и вълниста. Окраската е двуцветна – с основен бял цвят и червени петна.
  Ирландският червено – бял сетер е енергично, весело и привързано към своите стопани куче. Той е много социален и се разбира много добре с деца и други домашни животни. Не е подходящ избор, ако си търсите куче пазач, тъй като се сприятелява с всеки. Кучетата от тази порода ще се чувстват най-добре в къща с голям двор. Те не са подходящи за отглеждане в апартамент, тъй като имат нужда от много движение и упражнения. Средната продължителност на живота им е между 11 и 14 години. Предразположени са към проблеми с очите и щитовидната жлеза, автоимунни заболявания и диплазия на тазобедрената става. Поддръжката на козината се изразява в ежедневно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори