Американски гол териер

Характеристики

- интелигентно
- смело
- игриво
- привързано
- хипоалергенно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:


  Породата американски гол териер се появява в резултат на естествена мутация. В началото на 70-те години на миналия век САЩ, в котилото на рат териер се ражда безкосместо женско кученце. Собственикът, Едуин Скот, го кръщава Джозефин и така се поставя началото на развиването на породата.
  Американският гол териер има малко, мускулесто тяло. Височината му варира между 17 и 40 см, а теглото му 10 и 32 кг. Главата е малка, с черна носна гъба и широко поставени, малки очи. Ушите са големи, изправени и имат триъгълна форма. Крайниците са дълги и силни. Срещат се два варианта на породата – с козина и без козина. Безкосместите представители се раждат с финна косменна покривка, която опада на осмата седмицата. Представителите с космена покривка имат гъста, къса, мека и лъскава козина. Окраската може да бъде във всякакъв цвят, но най-често се срещат розов и червеникав, с черни, сиви или златисти петна.
  Американският гол териер е интелигентно, смело и игриво куче, което се привързва към своя стопанин. Лесно се поддава на обучение. Отнася се много добре с по-отраснали деца или с такива, с които са израснали, а към непознати не са злобно настроени. Разбира се много добре и останалите животни от домакинството. Могат да бъдат добри пазачи, тъй като лаят при всеки непознат звук или при посещение на непознати. Американският гол териер е подходяща порода за отглеждане от активни семейства, както в къща с двор, така и в апартамент, но трябва да му се осигуряват редовни разходки. Продължителността на живота му е около 16 години. Отличава се с добро здравословно състояние. Тъй като няма козина, или тя е много малко, е необходимо да го пазите от измръзване през зимата и изгаряне от слънчевите лъчи през лятото, и да го къпете поне веднъж седмично с мек шампоан. Това е хипоалергенна порода, т.е нейните представители са идеална компания за хора, предразположени към алергии.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

SARA

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори