Исландска овчарка

Характеристики

- интелигентно
- енергично
- приятелски настроено
- привързано
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Исландската овчарка е една от най-древните породи кучета в света - позната е на хората още от 8000 г.п. Хр. Нейната родина, както личи от името ѝ, е Исландия. Това е и единствената местна порода там.
  Исландската овчарка има здраво тяло, със средни размери, покрито с гъста козина, която може да бъде къса или дълга. Окраската се среща в златисто, пясъчно жълто, червено и в комбинация от черно и бяло или черно, бяло и жълтокафяво. Височината на представителите варира от 30 до 46 см, а теглото им - от 9 до 14 кг. Главата има компактна муцуна, тъмни очи и нос, и изправени уши. Шията е силна, а опашката се носи навита над гърба.
  Исландската овчарка е енергично, очарователно и приятелско настроено куче, което се привързва към своите стопани. Разбира се много добре с деца и други домашни животни. Изгражда силна връзка с гоподарите си и дългите периоди, в които трябва да е сама, не ѝ се отразяват добре. Представителите на породата са добри кучета пазачи, но не са агресивни. Лесно се поддават на обучением тъй като са много интелигентни. Те няма да се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, тъй като имат нужда от свободно пространство и много движение. Средната продължителност на живота им е около 12 години. Като цяло се отличават с добро здравословно състояние. Процентът на развилите дисплазия на тазобедрената става или катаракта, е малък. Поддръжката на козината е лесна - необходимо е само редовно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори