Испански ибизан хаунд

Характеристики

- интелигентно
- чувствително
- мило
- приятелски настроено
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Испанският ибизан хаунд е една от най-старите одомошени породи в Египет. Представителите на породата са били предпочитана компания от египетските фараони при лов. Те са пренесени от търговци на о-в Ибиса преди няколко хиляди години.
  Испанският ибизан хаунд има слабо и елегантно тяло, със средни рамери, покрито с къса козина, която може да бъде както мека, така и твърда. Окраската е едноцветна - в бяло или червено, или  в комбинация от тези два цвята. Височината му варира от 55 до 74 см, а теглото му - от 19 до 25 кг. Главата му е издължена, очите са овални, носът е розов на цвят, а ушите са издължени и изправени. Шията, крайниците и опашката са дълги също.
  Представителите на породата са мили и приятелски кучета, които се привързват към своите стопани. Те са много чувствителни и поради тази причина при тяхното възпитание не трябва да се подхожда с грубост. Разбират се добре с други домашни животни, ако са социализирани правилно,  и с по-големи, диспциплинирани деца. Бързо се поддават на обучение, тъй като са много интелигентни. Те са чисти и тихи кучета, които лесно се адаптират към живот в апартамент, но трябва да се извеждат редовно, защото имат нужда от много движение. Средната продължителност на живота им е около 13 години. Предразположени са към различни алергии и припадъци, но като цяло имат добро здравословно състояние. Поддръжката на козината е елементарна - необходимо е сресване от време на време само.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Джесика

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори