Острокосместа визла

Характеристики

- енергично
- интелигентно
- очарователно
- лоялно
- малко се скубе

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на острокосместата визла е Унгария. Това е съвременна порода, получена в резултат на селекционни програми през 30-те години на миналия век. Острокосместите визли са добри преследвачи и добри ловни кучета.
  Представителите на породата имат мускулести тела, покрити с груба и матова козина. Окраската се среща в златисто и червеникаво кафяво. Височината им достига от 53 до 64 см, а теглото им - от 18 до 28 кг. Главата има квадратна форма, с издължена муцуна и характерна брада. Цветът на очите е в тон с окраската на козината, ушите са висящи и големи. Шията е силна и мускулеста, а опашката е дебела и често купирана.
  Острокосместата визла е много мило, очарователно, лоялно, енергично и интелигентно куче. Научава бързо команди, но понякога може да бъде доста упорита. Разбира се много добре с деца. Компанията на котки е приемлива, ако са израснали заедно, но поради развитите ѝ ловни инстинкти не е подходяща за домакинство, където се отглеждат гризачи. Представителите на породата няма да се чувстват добре в апартамент, тъй като имат нужда от много упражнения и движение. В противен случай започват да се развиват проблеми с поведението. Средната продължителност на живота им е между 12 и 15 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, епилепсия, ракови образувания и проблеми с щитовидната жлеза. Поддръжката на козината е елементарна - изисква се само сресване от време на време. Острокосместите визли се скубят малко в сравнение с другите породи. 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори