Хофаварт

Характеристики

- интелигентно
- привързано
- лоялно
- доминиращ характер
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на хофаварта е Германия. Това е древна порода, чийто представители са отлични работещи кучета.
  Хофавартът има голямо тяло, покрито със средно дълга козина, която се среща в златисто, черно или жълтокафяво. Височината му варира от 58 до 72 см, а теглото му - от 25 до 41 кг. Главата му има квадратна форма. Муцуната е правоъгълна, очите са малки и тъмно кафяви на цвят, а ушите са дълги и висящи. Крайниците са средна дължина и овални лапи, а опашката е дълга и бухнала.
  Представителите на породата са интелигентни и лоялни кучета, които обичат много компанията на своите стопани. Разбират се добре с децата в семейството, но компанията на други кучета им е неприятна, тъй като обичат да е доминиращи. Към непознати са подозрително настроени. Хофавартът не е подходяща за порода за хора, които нямат опит в отглежаднето на кучета и живеят в апартамент. Средната продължителност на живота му е между 12 и 14 години. Кучетата от тази порода имат отлично здравословно състояние. Много малко от тях развиват дисплазия на тазобедрената става или имат проблеми с щитовидната жлеза. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване, за да се предпази от загуба на блясък.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори