Хавански бишон

Характеристики

- интелигентно
- привързано
- приятелски настроено
- адаптивно
- игриво

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на хаванския бишон е Куба. Породата е била доста популярна сред заможните кубинци, но след революцията в държавата, е на път да изчезне. В наши дни хаванският бишон става все по-често предпочитана компания вкъщи.
  Представителите на породата имат малки и здрави тела, покрити с дълга и копринено мека козина, която може да бъде както права, така и къдрава. Окраската може да бъде едноцветна в кремаво, златисто, сребърно, жълто кафяво, шампанско, синьо, черно, както и комбинация от изброените цветове. Височината на хаванския бишон варира от 20 до 28 см, а теглото му - от 3 до 6 кг. Главата има леко заоблени скули и правоъгълна муцуна. Очите са тъмни на цвят, а ушите са висящи. Гръдният кош е дълбок, а опашката е бухнала и се носи високо.
  Хаванският бишон е умно, игриво, любопитно и приятелски настроено куче, което изгражда силна връзка със своите стопани. Той успява да спечели сърцето на всеки и се разбира много добре с децата и другите домашни животни. Кучетата от тази порода са добри пазачи, тъй като винаги известяват при опастност или при идване на непознати хора, но никога не прояват агресия. Те се адаптират лесно и се поддават бързо на обучение. Ще се чувстават добре, ако бъдат отглеждани в малък апартамент, но трябва да им се отделя достъчно внимание. Средната продължителност на живота им е около 15 години. Предразположени са към очни и кожни проблеми. Козината трябва редовно да се сресва. Необходимо е ушите и очите да се почистват често, за да се избегне развитието на инфекции. Трябва да се отдели внимание и на зъбите - да се почистват два пъти седмично, за да се предотврати тяхната загуба.  


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

хавански бишон

Домашни любимци от тази порода:

gesi

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори