Грейхаунд

Характеристики

- най-бързото куче
- мило
- чувствително
- интелигентно
- може да стане срамежливо

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Грейхаундът е древна порода, известна на хората от много хилядолетия. Има сведения, които показват, че е бил разпространен по арабските земи и внесен в Европа от мореплаватели и търговци. Предствителите на породата са най-бързите кучета в света - могат да развият скорост до 72 км/ч. Освен това, те се отличават и като добри ловни кучета и пазачи. Това е единствената порода кучета, която се споменава в Библията.
  Грейхаундът има слабо и елегантно тяло, с добре оформена мускулатура. Височината му от 68 до 77 см, а теглото му - от 27 до 32 кг. Главата е издължена с тясна муцуна, малки, клепнали уши и тъмни, блестящи очи, които му придават интелигентно изражение. Шията и опашката са дълги също. Козината е къса, а окраската се среща в различни цветове.
  Представителите на породата са мили, уравновесени и чувствителни кучета, които се привързват към своите стопани. Ако е социализиран правилно от ранна възраст, грейхаундът е приятна компания за други домашни животни. Той е подходящ избор за семейства с по-големи, възпитани деца.  Ранната социализация е необходима и поради факта, че представителите на породата могат да станат много срамежливи. Ако се разхождат редовно и продължително, те ще се чувстват добре и в апартамент. Средната продължителност на живота им е 10 - 12 години. Предразположени са към подуване на корема, проблеми с щитовидната жлеза тумор на дългите кости и са чувствителни към медикаменти. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори