Пиринеец (Пиринейско планинско куче)

Характеристики

- лоялно
- приятен характер
- добър пазач
- на моменти доста упорито
- енергично

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на пиринееца, както личи от името му са Пиринеите. Представителите на породата са добри пазачи на стадата с добитък във фермите, както и приятна компания.
  Кучетата от тази порода имат големи тела, с правилни пропорции, покрити в права или вълниста бяла козина. Окраската се среща в бяло или в комбинация от бяло с жълто кафяви или сиви петна. Височината им е между 63 и 82 см, а теглото им – между 38 и 46 кг. Главата има клиновидна форма, със заоблени скули и средно голяма муцуна. Очите, носът и устните са тъмни на цвят. Гръдният кош и гърбът са широки, а опашката е бухнала и се носи на долу.
  Пиринеецът е лоялно и привързано към своя господар куче. Той има много приятен и уравновесен характер. Разбира добре с деца и други домашни животни и обича да пътува. С непознати се държи резервирано, което го прави добро куче пазач. Обучението може да бъде трудно, защото представителите на породата са независими и упорити често. Те няма да се чувстват добре в апартамент, тъй като имат нужда от свободно пространство. Средната продължителност на живота им е около 10 години. Както всички големи породи, така и пиринеецът е предразположен към дисплазия на тазобедрената става, освен това и към проблеми с кожата и артрит. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори