Голямо синьо гасконско гонче

Характеристики

- развито обоняние
- ловни инстинкти
- приятелски настроено
- интелигентно
- хубав глас

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на голямото синьо гонче е провинция Гаскония в западна Франция, където е известно още от 14 в. Представителите на породата  се отличават с много добър нюх и са отлични помагачи при лова на глигани и вълци.
  Голямото синьо гасконско гонче има средно голямо тяло, покрито с къса и гъста козина. Окраската се среща в бяло с черни петна и черен тикинг и жълто кафяво по муцуната. Височина на представителите на породата варира от 62 до 72 см, а теглото им е около 35 кг. Главата е с издължена муцуна, широки ноздри, овални очи, в кафяво или тъмно кафяво и висящи, тънки уши. Шията е широка, гръдният – добре оформен, а крайниците и опашката са дълги.
  Голямото синьо гасконско гонче е приятелски настроено и мило куче. Това е много интелигентно куче, което се привързва към своите стопани. Представителите на породата се отличават освен с отличното си обоняние, също и с хубавия си глас. Те няма да се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в градски условия, тъй като имат нужда от много упражнения и движение. Поддръжката на козината не изисква специални грижи – необходимо е само сресване от време на време. Не са известни характерни заболявания за породата.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори