Немски мастиф (Немски дог)

Характеристики

- древна порода
- смело
- лоялно
- добър пазач
- приятна компания

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Немският мастиф е много стара порода, известна още от преди 400 години. Предполага се, че азиатски племена са донесли такива кучета по време на Великото преселение на народите, в централна Европа.  С течение на вековете представителите на породата се доказали в борбите с глигани, мечки и други диви животни. Днес те са добри пазачи и приятна компания вкъщи.
  Немският мастиф е високо, силно и елегантно куче. Височината на представителите варира от 71 до 82 см, а теглото им – от 45 до 55 кг. Главата е издължена, с големи ноздри и изправени уши. Очите са кръгли и тъмни на цвят. Шията е дълга, крайниците са прави, а опашката е със средна дължина. Козината е къса и прилепнала по тялото. Окраската се среща в светло бежаво, бриндъл, синьо, мерле, черно и в комбинация от бяло с черни петна.
  Кучетата от тази порода са смели, лоялни, кротки и мили. Носят прозвището най-едрите "джобни" кучета заслужено, тъй като обожават както Вас, така и Вашия скут. Те са уравновесени, дружелюбни и много обичливи. Разбират се добре с деца и други кучета, но трябва да бъдат социализирани от ранна възраст. Заради своите размери, немският мастиф има нужда от много пространство, но за да се излежава. Продължителността на живота му е около 9 години средно. Предразположен е към дисплазия на тазобедрената става, сърдечни проблеми, рак и затлъстяване. Поддръжката на козината е елементарна – необходимо е само редовно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Tara Алванд Сара - Мара

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори