Голям вендейски басетгрифон

Характеристики

- развито обоняние
- весело
- енергично
- ловни инстинкти
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на големия вендейски басетгрифон е западна Франция. Историята на породата започва в далечния 16 в.  Нейните представители имат много добре развито обоняние и са много добри ловци на зайци, глигани и елени.
  Големият вендейски басетгрифон има средно голямо тяло, което е по-дълго, от колкото високо. Височината му е около 39 и 45 см, а теглото му е между 18 и 20 кг. Главата му е с издължена муцуна, големи, висящи уши, големи и тъмни очи и характерни мустаци, вежди и брада. Крайниците му са къси, а опашката се носи високо. Козината е рунтава и груба на допир. Окраската се среща в различни цветове и комбинации като бяло с лимон, оранжево, черно или триколор.
  Представителите на породата са весели, енергични кучета. Те са доста независими и се нуждаят от правилна социализация. Разбират се много добре с деца, други домашни животни и непознати. Тъй като са много активни, те няма да се чувстват добре ако живеят в апартамент. Средната продължителност на живота им е около 12 – 14 години. Предразположени са към епилепсия, но като цяло се отличават с много добро здравословно състояние. Поддръжката на козината се изразява в сресване веднъж седмично и къпане, само когато е наложително.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори