Гордън сетер

Характеристики

- най-големият сетер
- очарователно
- мило
- приятелски настроено
- интелигентно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на гордън сетера е Шотладния. Нейният създател е четвъртия дук на Гордън. Представителите на породата са най-тежките и най-големите от сетерите. Те са отлични ловци на птици и приятна компания вкъщи.
  Гордън сетера има елегантно тяло, с добре оформена мускулатура. Височината му достига между 58 и 59 см, а теглото му – между 20 и 36 кг. Главата му има заоблени скули, издължена муцуна и широк, черен нос. Очите са кафяви на цвят, с бадемовидна форма, а ушите големи и висят около главата. Шията и опашката са дълги. Козината е лъскава, като може да бъде на вълни или права. Окраската се среща в черно или жълтокафяво.
  Представителите на породата са очарователни, мили и приятелски настроени кучета. Те се привързват много към своето семейство и когато не получават нужното им внимание, стават ревниви. Разбират се добре с деца и други домашни животни, а към непознати са подозрителни. Това са много интелигентни кучета, които лесно се поддават на обучение и не забравят научените команди. Те ще се чувстват най-добре в къща с голям двор, където да могат да изразходват енергията си. Средната продължителност на живота на гордън сетера е около 12 години. Предразположен е към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с очите и щитовидната жлеза, и затлъстяване. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване и къпане, само когато това е необходимо.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Aksinia

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори