Немски острокосмест пойнтер

Характеристики

- енергично
- отличен ловец
- интелигентно
- лоялно
- привързано

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на немския острокосмест пойнтер започва в началото на миналия век, в Германия. Той е отличен ловец, който се справя добре в различни терени, както във вода, така и на суша.
  Представителите на породата имат средни по размери тела, с добре офомена мускулатура. Височината им варира от 55 до 66 см, а теглото им - от 27 до 32 кг. Главата е издължена, с тъмни очи, висящи близо до нея уши и оформени мустаци и брада. Шията и крайниците са издължени, а опашката е купирана. Козината е груба на допир, права и водоустойчива. Окраската се среща в ливър или в комбинация от ливър и бяло.
  Немският острокосмест пойнтер е енергично и интелигентно куче. Той се привързва много към своя господар и понякога демонстрира ревност. Разбира се добре с по-големи деца, както и с другите домашни животни, но се опитва да доминира над тях. С непознати се държи резервирано, което го прави добро куче пазач. Той се поддава много лесно на обучение. Представителите на породата няма да се чувстват добре в апартамент, тъй като имат нужда от свободно пространство и много движение. Най-добре е да бъдат отглеждани в къща със средно голям двор. Продължителността на живота им около 15 години. Преразположени са към дисплазия на тазобедрената става, очни и кожни проблеми и ушни инфекции. Козината трябва да се сресва няколко пъти седмично, за да изглежда добре. Необходимо е ушите да се преглеждат редовно, за да се избегнат инфекциите.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Тера

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори