Немски шпиц

Характеристики

- очарователно
- лоялно
- любопитно
- упорито
- обича да лае

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Породите от типа на шпица са известни в Европа още от преди 6000 години, като се предполага че те са внесени от викингите. Сведения за немския шпиц са открити от средата на 15 в.
  Срещат се три разновиднисти на представителите на породата, определени от размера им - малки, средни и големи. Височина им е между 22 и 43 см, а теглото им е 8 и 18 кг. Главата им е с кръгли скули и правоъгълна муцуна, и имат усмихнато изражение. Очите са големи и кръгли, обикновено кафяви   на цвят, а ушите са малки и изправени. Опашката прилича на топка от козина, която стои на гърба на кучетата от тази порода, тъй като е много бухнала и се носи навита над гърба. Козината е груба на допир и бухнала, а окраската може да бъде в различни цветове, като бежаво, оранжево, червено, черно, сиво и бяло.
  Немският шпиц е очарователно, интелигентно и любопитно куче, което се привързва много към своя господар и има нужда от неговата компания. Той обича много да лае, било то по непознати хора или по други животни. Това го прави добро куче пазач. На моменти може да бъде раздразнителен и поради тази причина не е подходяща компания за малки деца. Обучението му е истинско предизвикателство, тъй като е много упорит. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако живеят в апартамент, но трябва да бъдат извеждани на разходка. Продължителността на живота им е около 15 години и като цяло имат отлично здраве. Предразположени са към затлъстяване ако не се извеждат редовно, тъй като не са свръх активни кучета. Поддръжката на козината се изразява в сресване, няколко пъти в седмицата.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

немски шпиц

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори