Немски късокосмест пойнтер

Характеристики

- интелигентно
- енергично
- отличен нюх
- лоялно
- обича да лае

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Получен при кръстосването на различни ловни кучета, като английски фоксхаунд и стар испански пойнтер, немският късокосмест пойнтер се обособява като порода през 19 в. в Германия. Той има много добре развито обоняние, което прави отличен ловец и преследвач.
  Представителите на породата имат красиви, балансирани тела, с добре оформена мускулатура. Височината им варира от 53 до 64 см, а теглото им - от 20 го 32 кг. Главата е с издължена муцуна, интелигентни, бадемовидни очи и широки уши, които висят близо до нея. Шията е издължена, крайниците са мускулести, а опашката е дебела и се носи високо, като често е и купирана. Козината е къса и груба, а окраската се среща в ливър или в комбинация от ливър и бяло.
  Немският късокосмест пойнтер е много интелигентно и енергично куче, което е лоялно към своя господар и има развити защитнически инстинкти. Той е приятелски настроен и се разбира  добре с децата и с другите домашни животни, с които  е израснал. Обича компанията на своето семейство и не трябва да бъде изолиран, за да не се развият проблеми с поведението. Представителите на породата обичат да лаят и с непознати се държат подозрително, което ги прави надежни кучета пазачи. Те лесно се подават на обучение и бързо запомнят нови команди. Тъй като е много активен - може с часове да скача и да бяга, и има нужда от свободно пространство, немският късокосмест пойнтер не е подходящ избор за Вас, ако живеете в апартамент. Средната продължителност на живота му е около 15 години. Кучетата от тази порода са предразположени  към дисплазия на тазобедрената става, очни проблеми и епилепсия. Козината трябва редовно да се сресва. Ушите и лапите трябва често да се проверяват, за да се избегне развитието на инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.



Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори