Немски пинчер

Характеристики

- гласовито
- енергично
- любопитен
- лоялно
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на немския пинчер е Германия, където той е отглеждан още от преди няколко века. Основните му функции били ловът на плъхове и пазенето на стадата с добитък.
  Немският пинчер има компактно тяло, със средни размери, покрито в къса и мека козина. Окраската може да бъде в червено, кафявожълто и комбинация от кафявожълто и черно. Височината му е 40 и 50 см, а теглото му 11 и 15 кг. Главата е издължена, със заострена муцуна, тъмни, овални очи и изправени уши. Шията е дебела, но елегантна, а опашката е поставена високо.
  Представителите на породата са игриви, смели, любопитни и независими кучета, които са лоялни към своите собственици. Те трябва да се социализират от ранна възраст, за да се разбират добре сдеца и други домашни животни. Към непознати се държат подозрително и обичат да лаят щом сметнат, че има нещо нередно, което може и да се случва често. Немският пинчер е интелигентно куче, което се поддава на обучение, но може да бъде доста упорито. Той ще се чувства добре в апартамент, ако му се осигуряват редовни разходки. Средната продължителност на живота  му е около 14 години, а здравословното му състояние е добро като цяло. Поддръжката на козината се изразява в сресване от време на време само.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

немски пинчер

Домашни любимци от тази порода:

Angelina Lucky Rita

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори