Немско коли (Австралийско коли)

Характеристики

- интелигентно
- активно
- лоялно
- приятелски настроено
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на немското коли е Австралия, а не Германия, както предполага името му. Представителите на породата са добри пазачи на стадата във фермите.
  Немското коли има пропорционално тяло, със средни размери, покрито с къса и средна на дължина козина. Окраската се среща в различни нюанси на бриндъл. Височината му варира от 38 до 56 см, а теглото му – от 12 до 20 кг. Очите могат да бъдат кафеви, черни, сини или зелени. Ушите имат триъгълна форма и са изправени или леко клепнали.
  Представителите на породата са интелигентни, активни и лоялни кучета. Те са приятелски настроени и се разбират добре с деца и с други животни, ако са правилно социализирани от ранна възраст. Немското коли не е подходящ избор за Вас, ако живеете в апартамент, тъй има нужда от много упражнения и движение. Продължителността на живота му е около 18 години. Здравословното му състояние е отлично. Единствената болест, към която е предразположено е дисплазия на тазобедрената става. Поддръжката на козината е много лесна – необходими е сресване от време на време само.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори