Испански грейхаунд

Характеристики

- енергично
- приятелски настроено
- привързано към стопаните
- не е добър пазач
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на испанския грейхаунд, както личи от името му е Испания. Предполага се, че той е наследник на арабския грейхаунд, който внесен в Испания през 9 в. Днес представителите на породата са известни с бързината си и ловните си качества.
  Испанският грейхаунд има елегантно, издължено тяло, покрито с къса, гъста и мека козина, която най-често се среща в бриндъл или бежово. Височината му варира от 60 до 70 см, а теглото му - от 20 до 30 кг. Главата е издължена, с малък, черен нос, триъгълни, клепнали уши и малки, бадемовидни уши с тъмен цвят. Шията, крайниците и опашката са дълги също.
  Испанският грейхаунд е мило и нежно куче, което се привързва много към своите стопани. Подходяща компания за него са по-големите деца и другите кучета. Поради развитите си ловни инстинкти, той не е добра компания за по-малките домашни животни. Към непознати е приятелски настроен, което не го оправи ефективен пазач. Представителите на породата са много чувствителни и обучението им трябва да бъде провеждано с много любов. Те няма да се чувстват добре в апартамент, тъй като имат нужда от много движение и свободно пространство. Средната продължителност на живота им е около 12 - 15 години. Предразположени са към епилепсия, рак и дентални проблеми. Подръжката на козината е лесна - необходимо е сресване от време на време само. 
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 4252

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 90

  Гласове: 44

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори