Френски шпаньол

Характеристики

- интелигентно
- приятелски настроено
- привързаност
- трудно се адаптира
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на френския шпаньол, както предполага името му е Франция. Там той е известен с добрите ловни качества още от Средновековието.
  Френският шпаньол има издължено тяло, покрито в гъста, водоустойчива козина, която е по-дълга на ушите, корема, опашката и задната част на крайниците. Височина на представителите на породата варира от 55 до 61 см, а теглото им е около 25 кг. Главата е със средни размери, пропорционална на тялото. Очите са големи, оцветени в тъмен амбър, с овална форма. Ушите са висящи, покрити с вълниста, мека козина. Окраската най-често се среща в бяло с ливър петна.
  Френският шпаньол е интелигентно и мило куче, което се привързва много към своите собственици.  Той обича да е сред компанията на семейството и дългите периоди, когато трябва да бъде сам, не му се отразяват добре. Преживява много тежко смяната на господарите и трудно се адаптира към новата среда. Разбира се добре с деца, а щом види непознати, веднага сигнализира. Лесно се поддава на обучение. Най-подходяща среда за неговото отглеждане е къща със средно голям двор. Средната продължителност на представителите на породата е 12 години. Те като цяло се отличават с добро здраве, но са предраположени към дисплазия на тазобедрената става. За да се избегнат ушните инфекции, ушите трябва редовно да се проверяват. Поддръжката на козината се изразява в сресване два пъти седмично.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

френски шпаньол

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори