Френски булдог

Характеристики

- чаровно
- интелигентно
- социално
- обича компанията на хора
- подходящо за апартамент

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Френският булдог е миниатюрен вариант на английския булдог. Представителите на породата са приятна компания вкъщи и добри пазачи.
  Френският булдог има компактно, малко тяло, с добре оформена мускулатура, покрито в мека, къса козина. Окраската се среща в бриндъл, бяло и светло бежово. Височината на представителите е около 30 см, а теглото им - между 8 и 12 кг. Главата им е с квадратна форма. Муцуната е широка. Малките очи, както и носът са черни на цвят. Ушите имат характерна форма, подобна на тази на ушите на прилепите. Шията е силна, крайниците са къси, а опашката е къса и дебела.
  Френският булдог е чаровно и мило куче, което се привързва към своите стопани. Той е много социален и обича компанията на хората. Разбира се добре с деца и други домашни животни, макар че  мъжките представители понякога могат да са агресивни към кучета от същия пол. Лесно се поддава на обучение, макар че може да бъде доста упорит от време на време. Пригответе си тапи за уши за вечерта, тъй като той е шампионът по силно хъркане сред кучетата. Френският булдог не си пада по спорта и ще се чувства добре, ако бъде отглеждан в апартамент. Продължителността на живота му е около 12 години. Представителите на породата са предразположени към очни и респираторни проблеми, и към затлъстяване. Заради по-широката предна и по-тясната задна част на тялото им, оплождането става често по изкуствен път, а малките се раждат чрез цезарово сечение. Поради тази особеност на тялото им, те не могат и да плуват. Поддръжката на козината е елементарна - необходимо е само сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори