Финландски шпиц

Характеристики

- интелигентно
- енергично
- добър пазач
- обича да лае
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Финландският шпиц е пренесен във Финландия от Русия преди много столетия. Той е служел на населението като добро ловно куче. Днес е обявен за националното куче на Финландия.
  Представителите на породата приличат много на лисици. Те имат средно големи, здрави тела, покрити в права и груба на добир козина, в червено-оранжево, кафяво, медно или кафяво. Височината им варира от 38 до 51 см, а теглото им е около 14 - 16 кг. Главата има клиновидна форма, изправени уши и тъмни, бадемовидни очи. Опашката се носи навита над гърба.
  Финландският шпиц е много интелигентно, енергично и приятелски настроено куче, което се привързва към своите стопани и обича да бъде част от семейството. Може да прекара часове в игри с децата. Разбира се добре и с другите домашни животни, но с непознати се държат подозрително. Предствителите на породата имат развити защитнически инстинкти, което ги прави добри кучета пазачи. Те обичат да лаят, но рядко биха ухапали. Ако му се осигуряват редовни и продължителни разходки, финландският шпиц ще се чувства добре в апартамент. Това не е подходяща порода за отглеждане в топли климатични райони, поради гъстата козина на представителите. Продължителността на живота им е около 15 години. Отличават се с много добро здравословно състояние. Това е породата, при която процентът на заболели от дисплазия на тазобедрената става е най-нисък, в сравнение с другите породи, които са предразположени към болестта. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори