Финландски лапхунд

Характеристики

- интелигентно
- не е агресивно
- активно
- лоялно
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Финладският лапхунд е древна порода, известна още от преди много хилядолетия на хората в своята родина Лапландия. Представителите на породата са добри пазачи на стадата с добитък, ловци и приятели.
  Финланският лапхунд има здраво тяло, със средни размери, покрито с гъста, права и дълга, водоустойчива козина. Окраската се среща в черно, жълто-кафяво, бяло, кафяво и златисто, като са възможи и петна в кремаво, сиво, черно, бяло и жълто-кафяво. Височината на представителите на породата варира от 40 до 52 см, а теглото им е около 20 - 22 кг. Главата има широки скули и издължена муцуна. Очите са тъмни на цвят и имат овална форма. Ушите са изправени, а опашката е бухнала и се носи навита над гърба или отпусната на долу. 
  Финландският лапхунд е активно, интелигентно и мило куче, което е лоялно към своя господар. Разбира се много добре с деца и други домашни животни. Към непознати се държи подозрително, но не и агресивно. Винаги предупреждава с лай стопаните си, щом усети заплаха, което го прави добро куче пазач. Това не е подходяща порода за отглеждане в топли климатични райони и в апартамент, тъй като има нужда от свободно пространство, където да изразходва енергията си. Продължителността на живота на финландския лапхунд е около 17 години. Представителите на породата се отличават с много добро здраве. Много малък процент от тях развиват дисплазия на тазобедрената става или имат проблеми с очите. Козината трябва да се сресва редовно, за да се поддържа в добро състояние.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори