Бразилски мастиф (Фила Бразилиеро)

Характеристики

- смело
- лоялно
- защитнически инстинкти
- териториални инстинкти
- не е подходящо за всеки

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

    Бразилският мастиф е известен още от преди няколко столетия със своите ловни и преследвачески качества в родината си - Бразилия. Породата се е обособила след кръстоването на английски мастиф, булдог, блъдхаунд и рафайерос.
  Бразилският мастиф е голямо куче, което лесно се отличава от другите породи по висящата кожа на тялото. Височината му варира от 63 до 74 см, а теглото му - от 40 до 50 кг. Главата му има издължена муцуна и висящи горни устни и уши. Кожата на представителите на породата е дебела. Козината е мека и къса. Окраската се среща в почти всички цветтове, като най-често в бриндъл, жълто-кафяво или черно. Възможни са и бели или сиви петна.
  Бразилският мастиф е смело и лоялно куче. Има силно развити защитнически и териториални инстинкти. Като цяло се разбират добре с децата в семейството, ако не се държат грубо с него, и с другите домашни животни, но трябва да бъде правилно социализиран в ранна възраст. Това не е подходяща порода за хора, които нямат опит в отглеждането на кучета, защото нейните предствители са много силни кучета и са склонни към агресивност без правилно възпитание. Продължителността на живота им е средно около 9 - 11 години. Предразположени са към дисплазия  на тазобедрената става, както всички големи породи, така също и към проблеми с очите и стомаха. Трябва да се хранят често, на малки порциии, защото са предразположени към подуване. Поддръжката на козината не изисква специални грижи.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори