Филд шпаньол

Характеристики

- мил характер
- интелигентно
- игриво
- сприятелява се с всички
- разбира се с деца

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на филд шпаньола е Англия. Той е получен в резултат от кръстосването на кокер шпаньол с други представители от семейството на  шпаньолите. Това е добро куче пазач и отлична компания вкъщи.
  Филд шпаньолът има здраво тяло, със средни размери. Височината му е около 45 см, а теглото му варира от 15 до 22 кг. Главата има издължена муцуна, голям нос, бадемовидни очи и висящи уши. Опашката се носи хоризонтално, а понякога е купирана. Козината е с различна дължина - по ушите, по вътрешната част крайниците, гръдния кош и стомаха е по-дълга. Тя е мека и лъскава, като може да бъде права или вълниста. Окраската се среща в черно или ливър, като е възможно и да се срещат жълто-кафяви петна.
  Филд шпаньолът е интелигентно и игриво куче, което има много приятен характер. Разбира се много добре с децата в семейството и с другите домашни животни. Филд шпаньолът успява да сприятели с всеки, въпреки че отначало се държи резервирано с непознати. Представителите на породата се привързват към един член от семейството и понякога могат да бъдат много упорити. Това може би не е най-подходящата порода за хора живеещи в апартамент, тъй като нейните представители имат нужда от много движение. Продължителността на живота на филд шпаньола е около 13 години. Той е предразположен към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с щитовидната жлеза и очите.  Поддръжката на козината му се изразява в редовно сресване и подстригване два пъти годишно. Ушите трябва редовно да се проверяват, за да не се развиват инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори