Естонска хрътка

Характеристики

- ловни инстинкти
- очарователно
- енергично
- приятен характер
- мелодичен глас

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на естонската хрътка, както личи от името ѝ, е Естония, където е обявена за национална порода. Представителите на породата са добри помагачи при лова на лисици, зайци, вълци и др.
  Естонската хрътка има здраво, с добре офомена мускулатура и средни размери тяло, покрито с къса, лъскава и груба. Окраската се среща се черно-кафяво с бели петна, като връчето на опашката е винаги бяло. Височината на представителите на породата варира от 43 до 54 см, а теглото им – от 15 до 20 кг. Главата е широка, с тъмни, овални очи и висящи уши, със заоблени връхчета.
  Естонската хрътка е очарователно и енергично куче, с приятен характер. Тя се привързва много към своите стопани и не обича да остава само дълго време. Това е интелигентно куче, което трябва да бъде социализирано от рано, защото може да стане срамежливо. Разбира се добре с деца и други домашни животни. Характерна черта на естонската хрътка е мелодичния и приятен глас за слушане. Представителите на породата няма да се чувстват добре в апартамент, тъй като са изпълнени с енергия и имат нужда от свободно пространство, където да я изразходват. Отличават се с много добро здраве, а продължителността на живота им е средно 12 – 15 години. Поддръжката на козината е много лесна – трябва да се сресват от време на време и да се къпят само, когато е необходимо.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

естонска хрътка

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори