Ентлебухер

Характеристики

- рядко срещано
- енергично
- приятен характер
- адаптивно
- лоялно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Ентлебухерът  е най-малката от четирите швейцарски, планински породи. Неговото родно място е долината Ентлебухер, намираща се между кантоните Лукерне и Берне, в Швейцария. Това е изключително популярна порода в родината си, но рядко срещана по света. Представителите на породата са добри пазачи на стадата с добитък, както и приятна компания вкъщи.
  Ентлебухерът има компактно и мускулесто тяло, със средни размери, покрито в къса и лъскава козина, която се среща в комбинация черно и бяло с ръждиви петна. Височината му варира от 40 до 50 см, а теглото  му – от 25 до 30 кг. Главата му е широка с издължена муцуна, малки, тъмни очи и висящи уши, със средни размери. Опашката на представителите на породата е често купирана.
  Ентлебухерът е жизнено куче, което противно на други породи кучета пазачи има приятен характер. Той се привързва много към семейството и с правилна социализация се разбира добре с децата и другите домашни животни. Това е много умно куче, което бързо се адаптира. Представителите на породата няма да се чувстват добре в апартамент, тъй като имат нужда от свободно пространство, където да бягат и да изследват околоната среда. Те не подходящ избор за хора, които нямат опит в отглеждането на кучета и обитават райони с топъл и влажен климат. Продължителността на живота им е средно около 12 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, както всички големи породи, затлъстяване и проблеми с очите. Поддръжката на козината е много лесна – необходимо е сресване от време на време само.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори