Английски фоксхаунд

Характеристики

- весел нрав
- социално
- любопитно
- отлично здраве
- атлетична визия

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Английският фоксхаунд е известен като ловно куче от преди няколко века в своята родина - Англия. Днес той освен това е и приятна компания у дома.
  Представителите на порода имат атлетични тела със средни размери, покрити с къса, гъста козина, в комбинация от бяло, черно и бежаво или бяло и бежаво. Височината им варира от 53 до 64 см, а теглото им около 29 и 32 кг. Главата е широка с издължена муцуна, кафяви очи, големи, висящи уши и широки ноздри. Шията е дълга. Опашката се носи на горе, крайниците са прави със заоблени стъпала.
  Английският фоксхаунд е жизнерадостно, весело и енергично куче. Той е много социален и се разбира добре с деца и други домашни животни. Кучетата от тази порода изграждат специална връзка със своите стопани, но никога не нахалстват за тяхното внимание. Те са много любопитни и се занимават постоянно с изучаването на заобикалящата ги среда. Това не е подходяща порода за хора, които живеят в апартамент, тъй като нейните представители имат нужда от много движение и свеж въздух. Продължителността на живота на им средно около 10 годи. Отличават се с много добро здравословно състояние. Поддръжката на козината е много лесна - трябва да се сресва и къпе от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Бъкси Пух

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори