Английски кyнхаунд (Редтик кунхаунд)

Характеристики

- ловно куче
- енергично
- добро здраве
- разбира се добре с деца
- приятен характер

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Английският куунхаунд е роднина на английския фоксхаунд. Представителите на породата са добри ловци на лисици, миещи мечки, елени, глигани и др. Днес освен ловни кучета, те се са и приятна компания вкъщи.
  Анлийският куунхаунд има слабо, мускулесто тяло, със средни размери, покрито с къса, груба козина, обикновено в червено и бяло, по-рядко в синьо и бяло. Височината му варира от 53 до 69 см, а теглото – от 18 до 30 кг. Главата му е широка, с тънки, висящи уши. Шията е мускулеста, а опашката дълга и поставена високо.
  Английският куунхаунд е енергично и жизнено куче, което има приятен характер. Разбира се много добре с децата в семейството, но това не може да се и за отношенията му с другите кучета. Това може да се избегне с правилна социализация от ранна възраст. Към непознати се държи резервирано. Тази порода е подходяща за активни хора, които имат опит в отглеждането на кучета и не живеят в апартамент, тъй като представителите на породата имат нужда от много движение. Продължителността на живота им е около 12 години. Като цяло имат добро здравословно състояние, но са предразположени към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с очите и щитовидната жлеза. Поддръжката на козината не изисква специални грижи. Необходимо е сресване от време на време и проверяване на ушите, за да се избегнат инфекциите.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори