Холандски птичар

Характеристики

- ловни инстинкти
- рядко срещано
- приятелски настроено
- лоялно
- добър пазач

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на холандския птичар е Холандия, както личи от името му. Там той е известен от векове с качества си на ловно куче. Това е рядко срещана порода по света.
  Холандският птичар има компактно, пропорционално тяло, с добре оформена мускулатура. Височината му варира от 55 до 63 см, а теглото му – от 20 до 25 кг. Скулите са заоблени, а муцуната издължена. Очите са с цвят амбър. Имат овална форма и са широко разположени. Ушите са покрити с козина и висят близо до лицето. Опашката е дълга и виси на долу. Козината е гъста със средна дължина, оцветена в бяло, с кафяви или оранжеви петна.
  Холандският птичар е мило, приятелско настроено и лоялно куче, което е много привързано към своите стопани. Разбира се много добре с децата в семейството и с другите домашни животни. Това е интелигентно куче, което лесно се поддава на позитивно обучение. Холандският птичар не е агресивен, но това не означава, че не е добър пазач. Той ще се чувства добре в апартамент, ако се разхожда редовно. Средната продължителност на живота на представителите на тази порода е около 12 – 13 години. Като цяло се отличават с добро здравословно състояние. Козината трябва да се сресва ежедневно, а ушите трябва редовно да се проверяват, за да се избегне развитието на инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4256

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 92

  Гласове: 45

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори