Древер

Характеристики

- рядко срещано
- ловни инстинкти
- смело
- енергично
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на древера е Швеция. Това е рядко срещано куче, с изключение на родното му място. “Drev”  в превод от шведски означава ловувам. Това е и основната характеристика на древера - много добро ловно куче.
  Представителите на породата имат яки и ниски тела. Височината им варира от 27 до 41 см, а теглото им е около 14 – 15 кг. Главата е издължена и пропорционална на тялото. Ушите са висящи, а очите малки. Опашката се носи на долу. Козината е къса и гъста, прилепнала до тялото. Окраската се среща в различни цветове като жълто-кафяво, черно и бежаво, с бели петна по лицето, гръдния кош, опашката, крайниците и шията.
  Древерът е бдително, смело и енергично куче, което има приятен характер. Представителите на породата не проявяват никога агресивност или срамежливост. Ако се разхожда редовно, древерът ще се чувства добре в апартамент. Продължителността на живота му е средно между 12 и 14 години. Отличава се с много добро здравословно състояние. Поддръжката на козината е елементарна – необходимо сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори