Дого Аржентино

Характеристики

- развито обоняние
- добър пазач
- смело
- лоялно
- защитнически инстинкти

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на дого аржентино е Аржентина, където е създаден в началото на 20-те години на миналия век от братята Антонио и Аугустин Мартинес. Това е единствената порода кучета, произхождаща от там. Отначало това са били кучета, ползвани в боеве, което им дава лоша репутация. По-късно представителите на породата започват се използват от армията и от полицията за откриване на наркотици. Освен това те са добри пазачи и ловни кучета.
  Дого аржентино голямо мускулесто тяло, покрито в лъскава, къса бяла козина. Височината му варира от 60 до 67 см, а теглото му – от 36 до 46 кг. Главата е голяма и изпъкнала отпред, с черни нос и очи и обикновено купирани уши. Захапката на дого аржентино е квадратна и изключително силна. Опашката е дълга, а шията е дебела.
  Дого аржентино е смело и лоялно куче, което се привързва към своите собственици и има развити защитнически инстинкти. Породата е подходяща за семейства с по-големи деца и активни хора, които имат опит в отглеждането на кучета. Това са кучета, които обичат да доминират, поради тази причина техният собственик трябва да има такъв характер също. Ако са правилно социализира от много ранна възраст, те се разбират добре с другите домашни животни. Възможна е проява на агресия към други кучета, но като цяло те не са инициаторите на конфронтацията. Дого аржентино ще се чувства добре в апартамент, ако се разхожда редовно. Той има нужда от компанията на своите господари и не трябва да бъде оставян за дълго сам или игнориран. Средната продължителност на живота му е около 12 години. Представителите на породата са предразположени към глухота, слънчево изгаряне на кожата, измръзване и дисплазия на тазобедрената става. Поддръжката на козината е много лесна – необходимо е само сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори