Датско – шведски пастир

Характеристики

- рядко срещано
- добър пазач
- игриво
- енергично
- приятна компания

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на датско – шведския пастир са земите между Швеция и Дания. Днес това е рядко срещано куче. Представители на породата има основно в тези държави. Те са добри пазачи и ловни кучета във фермите.
  Датско – шведският пастир е малко куче, с компактно и пропорционално тяло. Височината му варира от 31 до 37 см, а теглото му – от 6 до 12 кг. Главата е малка с триъгълна форма, издължена муцуна,  заоблени скули и клепнали уши. Гръдният кош е широк, а крайниците са с добре оформена мускулатура. Козината е къса и лъскава, а окраската се среща в различни цветове и комбинации.
  Кучетата от тази порода са жизнени, игриви и приятелски настроени кучета, които се привързват към стопаните си. Те са много социални животни и приемат добре както децата и другите домашни животни, така непознатите гости. Като цяло не обичат да лаят. Обучението е лесно, тъй като това са много интелигентни. Датско – шведският пастир ще се чувства добре в апартамент или къща с малък двор, ако се извежда редовно и продължително на разходка. Продължителността на живота му е средно около 10 – 15 години. Отличава се с много добро здравословно състояние. Поддръжката на козината е лесна – достатъчно е сресване от време на време.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Бъки

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори