Дендидинмънт териер

Характеристики

- весел нрав
- игриво
- защитнически инстинкти
- интелигентно
- привързано

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на дендидинмънт териера е границата между Англия и Шотландия. Представителите на породата са били отглеждани за ловци на видри и язовци. Днес те са идеална компания вкъщи.
  Дендидинмънт териерът е малко куче, с издъжено, ниско тяло, покрито в смесица от мека и груба козина, с дължина около 5 см. Височината му варира от 20 до 28 см, а теглото – от 8 до 11 кг. Главата е широка и голяма, с висящи уши, тъмен нос и големи, изразителни, тъмни очи. Опашката е дебела и се носи хоризонтално. Окраската се среща във всички оттенъци на сивото, сребърното, кафявото и светло бежавото.
  Дендидинмънт териерът е весело и игриво куче, което се привързва към своите стопани. Разбира се добре с по-големи деца. Понякога мъжките предствители могат да прояват агресия към други мъжки кучета. Ако са социализирани правилно, те се разбират добре с котките в домакинството. Дендидинмънт териерът има развити защитнически инстинкти и се отнася подозрително с непознати. Това са интелигентни кучета, които лесно се поддават на обучение. Те ще се чувстват добре, ако живеят в апартамент или къща с малък двор. Продължителността на живота им е около 16 години. Предразположени са към проблеми с щитовидната жлеза и очите, и епилепсия. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване и водене на подстригване няколко пъти годишно. Това са подходящи кучета за хора с алергии, тъй като се скубят много малко.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори