Дакел

Характеристики

- енергично
- весело
- любопитно
- интелигентно
- лоялно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на дакелът е Германия, където той е отглеждан за лов на язовци и лисици през Средновековието. Името му на немски е “Dachshund”, с което се свързват неговите ловни способности – „Dach” означава язовец, а “Hund” – куче.
  Трудно е да пропуснете да забележите дакела. Той има енергично излъчване и ниско, издължено тяло, с добре оформена мускулатура. Има три разновидности на породата – малка, мини и стандартна.  Височината му варира от 17 до 21 см, а теглото му – от 7 до 14 кг. Главата му е издължена също и има висящи уши и приятелски очи, с овална форма. Срещат се три варианта на космената покривка – мека, твърда и дълга. Окраската може да бъде едноцветна – червена, жълто-кафява или жълта, или комбинация от шоколад, черно и сиво.
  Дакелът е много енергично, весело, любопитно и умно куче, което е лоялно към своите господари. Обича да е сред хора, но не и да бъде дразнен и мачкан постоянно. Той е идеална компания за по-големи деца. Разбира се добре и с другите домашни животни. Към непознати се държи резервирано. Това е подходяща порода както за хора с опит в отглеждането на кучета, така и за такива, които нямат. Дакелът ще се чувства добре в апартамент, но трябва редовно да се разхожда. Продължителността на живота му е средно между 12 и 15 години. Преразположен е към проблеми с гръбначния стълб, които да доведат до парализи, със сърцето, отделителната система, диабет и затлъстяване. Късокосметите и грубокосметите представители трябва да се сресват от време на време, а дългокосметите трябва да се сресват редовно и да се проверяват за паразити.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

дакел

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори