Чешки вълкдог

Характеристики

- нова порода
- добър пазач
- интелигентно
- енергично
- независимо

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Чешкият вълкдог е сравнително нова порода. Получена е при кръстоване на вълк с немска овчарка през 1955 г. в тогавашната ЧССР. Днес това е рядко срещана порода, чийто представители са надежни пазачи и се използват в армията.
  Чешкият вълкдог на пръв поглед прилича на вълк. Тялото им е атлетично, с добре оформена мускулатура и покрито със средно дълга, права козина. Окраската се среща в сиво и в комбинация от сребърно и сиво или жълто и сиво, с характерна светла маска. Височина на представителите на породата е между 60 и 66 см, а теглото им е около 22 – 25 кг. Главата е пропорционална на тялото, със средна на дължина муцуна, малки очи, в цвят амбър и изправени, триъгълни уши. Крайниците са с добре оформена мускулатура, а опашката се носи надолу.
  Чешкият вълкдог е независимо и интелигентно куче, което е много схватливо. Той се привързва към всички членове на семейството. Не е подходяща компания за домакинства с други домашни животни. С непознати се отнася подозрително, не лае, но няма да атакуват без причина. Чешкият вълкдог няма да се чувства добре в апартамент или малко домакинство, защото има нужда от свободно пространство и много и разнообразни най-вече упражнения. Това не е подходяща порода за хора, които нямат опит в отглеждането на кучета. Продължителността на живота на представителите на породата е около 12 – 16 години. Освен дисплазия на тазобедрената става, не са известни други заболявания, към които са предразположени. Няма специални изисквания към поддръжката на козината – необходимо е сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Рекс

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори