Къдрав ретривър

Характеристики

- игриво
- лоялно
- чувствително
- приятен характер
- енергично

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Къдравият ретривър е един от най-старите представители на групата на ретривърите. Неговата родина е Англия, където е бил любимец на ловците. Днес това е изключително популярна порода в Нова Зеландия и Австралия.
  Къдравият ретривър има уникално и грациозно излъчване. Тялото му атлетично, с правилни пропорции, покрито с малки къдрици. Козината му е водоустойчива, ливър или черна на цвят. Височината му варира от 63 до 69 см, а теглото – от 29 до 36 кг. Главата му е широка, с издължена муцуна, тъмен нос, бадемовидни очи и малки, висящи уши.
  Представителитена породата са интелигентни, лоялни и чувствителни кучета, с приятен характер, които се чувстават като част от семейството и не обичат да стоят дълго сами. Разбират се много добре с децата в семейството и другите домашни животни. С непознати се държат резервирано, но агресивност проявяват само, ако усетят опасност. Къдравият ретривър няма да се чувства добре в малко домакинство или апартамент, тъй като е много енергичен и има нужда от движение и свободно пространство.  Продължителността на живота му е между 8 и 12 години. Предразположен е към дисплазия на тазобедрената става, както всички големи породи, освен това и към проблеми с очите и епилепсия. Поддръжката на козината е лесна – сресване и къпане от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори