Украински левкой

Характеристики

- интелигентна
- привързана
- мила
- клепнали уши
- няма козина

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Украинският левкой е сравнително нова и рядко срещана порода котки, която още не е призната от повечето котешки асоциации по света. Както подсказва името ѝ, нейната родина е Украйна. През 2000 г. Елена Бюрукова започва да работи по създаването на породата, кръстовайки сфинкс с шотландска клепоуха котка. През 2004 г. нейните усилия се увенчават с успех - ражда се първото регистрирано коте от породата.
   Украинският левкой има запомнящ се външен вид - няма козина по тялото си, а ушите му се клепнали. Тялото на предствителите на породата е мускулесто, със средни размери и бръчки. Теглото им варира между 5 и 7 кг. Имат големи бадемовидни очи, които са присвити в краищата си. Ушите им не са притиснати към главата, както при повечето клепоухи породи и висят почти наполовина. Окраската може да бъде в различни цветове. Крайниците и опашката са издължени.
   Украинският левкой е мила и приятелски настроена котка, която се разбира с другите домашни животни и се привързва много към своя стопанин. Подобно на сфинкса, той е много интелигентен. Тъй като няма козина, през зимата трябва да се пази от измръзване, а през лятото от слънчеви изгаряния. Трябва ежеседмично да се къпе, за да не се развият бактерии в кожните гънки, тъй като кожата му се омазнява бързо.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

украински левкой

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори