Бамбино

Характеристики

- нова и рядка порода
- интелигентна
- енергична
- социална
- нежна

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Бамбино е сравнително нова и рядко срещана порода котки. Получена е през 2005 г. в САЩ при кръстосването на късокракия мънчкин и неокосмения сфинкс. В превод от италиански името на  породата означава „бебе“.
  Котките бамбино имат мускулесто тяло, което няма космена покривка. Освен липсата на козина, тяхна характерна черта са и късите крака. Главата има клиновидна форма, очите са големи и изразителни, а ушите - огромни. Опашката е дълга и заострена в края си. Окраската се среща във всички цветове.
  Бамбино е интелигентна, енергична и социална котка. Въпреки че изглежда страшно, тя е много нежна и е приятна компания за всички у дома, включително за другите домашни животни. Представителите на породата се адаптират бързо към нова среда. През зимата трябва да се пазят от измръзване и да им се обличат пуловерчета. Лятото не трябва да се излагат на слънце, защото нямат космена покривка и лесно кожата им може да изгори. Както всяка безкосместа котка, така и бамбино трябва да се къпе всяка седмица, тъй като кожата му се омазнява. Болестите, към които е предразположена се проучват.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

ivelina MARTYYY tomi tom Лъки Рошко

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори