Хайлендър

Характеристики

- любознателна
- привързана
- рядко срещана
- приятелски настроена

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Хайлендърът е сравнително нова и рядко срещана порода. През 1995 г. са кръстосани джънгъл кърл и дезърт ликс – диви котки хибриди. Полученото котило било кръстосвано с други кърл породи, докато през 2004 г. бил утвърден вече стандартът на новата порода.
   Отличителният белег на хайлендърa са ушите. Когато се родят котенцата имат прави уши, но до няколко дни придобиват характерната “кърл” форма, наследена от джънгъл кърла. Срещат се и двата варианта на космената покривка – дъгокосместа и късокосместа. Тялото на хайлендъра е голямо и мускулесто. Теглото на мъжките достига около 10 кг, а на женските варира между 5 и 7 кг.
   Хайлендърът е много интелигентна, игрива и приятелски настроена котка. Отличава се с голяма любознателност и се привързва много към стопаните си. Въпреки че произхожда от диви хибридни котки, ветеринарните грижи за породата не са специфични.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Chery

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори